Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har råd att hjälpa dem

Annons

Hej, alla som läser denna insändare! Just nu är det en stor flyktingström här i världen. De är behov av mat, vatten, kläder och någonstans att bo. Jag tycker att vi som bor i ett så rikt land kan skänka en slant till dem som har mest behov av det.

För det första tycker jag att om alla skänkte en slant, tio kronor eller så, skulle det bli ganska mycket.

För det andra tycker jag att vi som har råd med nöjessaker som solresor, tv-spel och mycket mer har råd att skänka pengar.

Till sist vill jag säga att vi slänger ganska mycket mat och vissa flyktingar har knappt mat för dagen. Ska det verkligen vara så?

Alla slänger inte mat, men det finns folk som gör det! Varenda liten slant är avgörande!

Sverige har tagit emot 73 079 flyktingar fram till september i år. Det är mycket färre än vad Syriens grannländer tar emot. Många flyktingar riskerar sina liv för att komma ifrån sina hemländer som är drabbade av krig.

Som en lösning på problemet kan man skicka in pengar till Röda korset och Unicef till exempel. Man kan också lämna in kläder och leksaker till insamlingar.

Som avslutning upprepar jag min åsikt: Jag tycker att vi som bor i ett så rikt land kan skänka en slant till dem som har mest behov av det..

Love, 12 år

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons