Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har tänkt igenom trafiksituationen i Sätra

Svar till Tvivlar på planeringen, 11 juni

Annons

 Arenaområdet blir en mötesplats för idrott och friluftsliv för både bredd och elit, gammal och ung, ett idrottsområde för alla. Det kommer att vara mycket aktivitet i området och trafiken kommer periodvis att öka.

Men bedömningen är att det antal tillfällen det blir så stora arrangemang på alla arenor samtidigt att alla parkeringar riskerar bli överfulla kommer att vara hanterbart.

Svaret på din fråga, om vi tänkt igenom detta ordentligt och undersökt vad som behövs, är ja. En trafikutredning för området har genomförts av oberoende konsulter.

Utredarna har bedömt att trafiksystemet i arenaområdet, med de åtgärder vi gör för bussens och cykeltrafikens framkomlighet, kommer att klara den trafik som kan förväntas.

När det gäller parkeringar är de nya parkeringar som byggts ersättningsparkeringar för den parkering som fanns på den plats där fotbollsarenan nu ligger. Vi har också förbättrat möjligheterna att tömma parkeringarna effektivt åt flera håll.

I Gävle kommunkoncerns miljöstrategiska program är ett av målen att bilåkandet ska minska och att fler ska välja att cykla eller resa med kollektivtrafik. Vi arbetar aktivt för att uppfylla de miljöstrategiska målen, självklart även när det gäller arenaområdet i Sätra.

Helena Werre

trafik- och tillståndschef

Samhällsbyggnad Gävle

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons