Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi hyresgäster får ökad valfrihet

Gavlegårdarnas mervalsystem har tagits upp på Arbetarbladets insändarsida, vilket ger oss på Hyresgästföreningen möjligheten att förklara systemet.

Annons

Gavlegårdarna sade upp avtalet gällande underhåll år 2007 och föreslog ett antal förändringar, bland annat kring målning av badrum. Just ommålning av badrum har tidigare ofta missuppfattats och blivit en besvikelse för oss hyresgäster som förväntat oss en hel badrumsrenovering men bara fått en ommålning av väggar och tak.

I det nya Merval-systemet mellan Hyresgästföreningen och Gavlegårdarna, som ersätter tidigare system, får vi hyresgäster en ökad valfrihet. Underhåll sker oftare, vart tionde år (tidigare vart tolfte) år gällande målning/tapetsering. Byte av golv sker nu efter 20 år i stället för som tidigare efter 24 år. I och med att intervallen har kortats får också vi hyresgäster rabatt tidigare om vi väljer att avstå från underhållet.

När det gäller badrummen ansvarar Gavle- gårdarna även fortsättningsvis för ommålning av badrum. Tidigare skedde detta efter ett visst tidsintervall, men nu sker detta när det finns behov, vilket bedöms från fall till fall. Som medlem i Hyresgästföreningen kan du givetvis kontakta oss för att få hjälp kring detta eller andra saker kring ditt boende.

ordförande stora förhandlings-delegationen Hyresgästföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons