Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan inte lösa invandringen genom att stänga gränser

Annons

 Jimmie Åkesson (SD) håller sommartal. Talet var en ända lång litania över hur illa SD blivit behandlad av övriga partier och media. Vad var det som hände efter valet? SD fick 13,7 procent av väljarstödet. SD fick möjlighet att välja ny regeringspolitik. Det fanns tre Alternativ SD:s eget och S+MP, M,FP,KD,C,

Gammal praxis är att man inte röstar på annat förslag än det egna. Här bröt SD den gamla praxisen och röstade dels på sitt eget förslag och dels på Alliansens.

Här gjorde SD det första misstaget. Inget av de övriga partierna skulle kunna få majoritet utan SD:s röster. De borde varit nöjda med att valet gav dem plats i alla riksdagens utskott där alla frågor bereds innan de går till riksdagen för beslut. Det fick också en av talmansposterna.

SD:s uttalande att de skulle fälla varje regering som inte tog hänsyn till deras politik i flyktingfrågor. Det får anses vara ett diktatoriskt beslut som inte kan godtas i en demokrati. Övriga partier handlade därefter och vi fick den regeringssituation vi har i dag. SD anser sig förföljda av övriga partiet och menar att miljoner av svenska folket vill ha deras politik. De har själva försatt sig i den nuvarande situationen och de överdriver när de anser att de inte har något inflytande i riksdagen. De behandlas som alla andra partier i riksdagen och utskotten och har lika stort inflytande som alla andra partier utom i en fråga och det är invandringspolitiken.

Vad går SD:s invandringspolitik ut på? Enligt Åkesson ska Sveriges gränser stängas. Det är en omöjlighet då vi är anslutna till Schengenavtalet. Alternativet skulle då vara att gå ut ur EU. Det går inte heller.

Vi kan inte heller stänga gränserna för asylinvandringen eller ensamkommande barn utan att bryta mot den av FN beslutade Barnkonventionen. Då gäller det endast immigrationen från länder utanför EU där folk förföljs för sin religion eller sin hudfärg eller sina åsikter om styrelseskick.

SD:s förslag att vi i stället ska skicka penar till länderna i närområdet.

Hur ska de gå till och vem ska fördela pengarna, SIDA eller Rädda Barnen?

Libyen har två regeringar som krigar mot varandra. Libanon har tagit emot miljoner flyktingar och har stora inre svårigheter. Grekland är i akut kris utan regering. Turkiet är i samma situation. Rädda Barnen försöker hjälpa folken i Jemen, Syrien med flera Länder men hindras av stridande att nå de nödställda.

Det verkar som SD helt saknar kunskap om vad som pågår i Europa och Mellanöstern. I Afrika är alla regeringar skakiga. Där huserar terrorgrupper som inte låter sig styras av någon regering.

När inte SD förstår det så har de andra motiv för sin invandringspolitik.

Tyvärr så verkar det vara så att den inbillade illa behandlingen av SD i riksdagen har blivit ett sätt att påverka väljaropinionen.

Vad som är bedrövligt att en så stor grupp väljare inte kan inse att vi inte kan lösa invandringen genom att stänga gränser och att SD:s förslag är en omöjlighet. Problem måste lösas i demokratisk anda och inte med diktatoriska beslut.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons