Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste protestera mot tokiga idéer

Svar till Anders, 1 september

Annons

För mig är det ganska självklart att jämföra Faxanders flytt av Sandviks huvudkontor till Stockholm med Lönnbarks experiment med ett så kallat lobbykontor åt Region Gävleborg i Stockholm. Du skrev att man inte kan skylla allt på Faxander för att Sandvikaktien gick ner under hans period som vd, trots att huvudkontoret var placerat i Stockholm. Jag tror fortfarande att han haft en idé om att affärerna med omvärlden skulle gå bättre och enklare från Stockholm.

Sandvik är ju ett gammalt anrikt företag som alltid haft sin verksamhet och sitt huvudkontor i Sandviken. Kommunikationerna har alltid så vitt jag erfarit fungerat väl, med flygfält och flyg från Rörberg till både Arlanda och Bromma.

Det förvånar mig inte alls om Sandvikenborna, ja, vi kan nog dra till med hela Gästriklands befolkning protesterar mot sådana här enligt mitt tycke tokiga idéer.

Jag och alla ”gnälliga sandvikare” som du skriver i din insändare är väl medvetna om att Sandvik arbetar över hela världen.

Jag vill påminna dig om att Faxander fick lämna sin vd-stol i augusti månad 2015. Då gick Sandvikaktien rakt upp.

Under sommarmånaderna har Kinas ekonomiska problem påverkat aktiemarknaden i hela världen på ett negativt sätt.

Vad beträffar Region Gävleborgs idé om att öppna ett så kallat lobbykontor i Stockholm, som sannolikt kommer att kosta skattebetalarna cirka 22,5 miljoner kronor per år, är jag övertygad om att det är omätbart hur mycket av denna åtgärd som kan komma Region Gävleborg tillgodo.

Rolf Stenberg

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons