Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste skydda våra ungdomar!

Annons

Jag är inte rädd för invandrare men rädd om min dotter. Jag känner många invandrade och min erfarenhet av dessa har varit god. Under nyårsafton har unga kvinnor i Kalmar, Köln och Gävle blivit antastade av unga män. Detta är oroväckande.

Nu är det så att bland antastarna även finns invandrare och Anna Norling medger detta: ”Även den faktorn om du är född utanför Sverige innebär enligt statistiken större risk att misstänkas för brott än om du är född i Sverige .” Frågan är väl om verbet ”misstänkas” är det mest korrekta.

Kanske hens medgivande kan ändras så att den mer överensstämmer med verkligheten?

Problemet förefaller vara att en beskrivning av denna tro ökar den främlingsfientlighet som finns. Att återge vekligheten som den är, är det bästa. Försök att vilseleda leder inte väl.

En korrekt beskrivning av vad som händer dessa kvinnor är det som dessa unga kvinnor kräver. Kvinnor ska naturligtvis ha rätt att vistas ute utan att frukta att bli antastade. Redaktör Norlings försök att skuldbelägga den oro som folk känner är inte den rätta vägen. Törs jag låta Eva, som nu är 13 år, vara ute på kvällarna i Sandviken eller i Gävle? Vi måste skydda våra ungdomar!

Unga kvinnor har också rättigheter

SVAR DIREKT:

Hej. Som jag skrev i min ledartext begås brott av alla typer av människor, svenskar som invandrare, män som kvinnor, fattiga som rika. Jag menar att det är missvisande när fokus riktas enbart mot de brott som begås av en viss grupp människor, invandrare, då andra faktorer spelar betydligt större roll för att en människa ska begå brott. Läs gärna min text igen.

Anna Norling

ledarskribent Arbetarbladet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons