Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi önskar en hemtjänst som vi har inflytande över

Just nu skriver många önskelistor för att få sina drömmar förverkligade. En önskan som står högt på SRF Gävles lista inför 2010 är att Gävle kommun inför en hemtjänst som vi brukare har inflytande över, oavsett vem som är utförare.

Annons

I dagsläget har olika hemtjänstutförare skilda kvalitetskrav på verksamheten och det kan väl inte vara meningen. Under hösten har Synskadades riksförbund drivit en kampanj för bättre kommunal personlig service, där målen bland annat varit att man i betydligt högre utsträckning, ska kunna påverka den service man behöver, samt att betalningsvillkoren ska vara lika över hela landet. I den kartläggande enkätundersökning som SKF gjort bland landets kommuner om villkoren för personlig service, har Gävle kommun framhållits som bra då man här har möjlighet att påverka sin hemtjänst. Så kan det säkert vara på papperet, men i verkligheten är kvaliteten i hög grad beroende av den utförare man får och vilka kvalitetskrav och kunskaper de väljer att ha på sin personal. Inför valet 2010 borde inte enbart omvårdnadsnämnden i Gävle ägna sig åt att åstadkomma en väl fungerande hemtjänst.

Frågan är lika viktig för de olika partigrupperna och för sittande kommunstyrelse. SRF Gävles medlemmar ser fram emot en konstruktiv och spännande debatt kring dessa frågor under valåret 2010.

SRF Gävle genom styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons