Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska lämna så stor del av skogen som möjligt orörd

Svar till Maj-Britt Bergman, 29 januari

Annons

Gävle växer hela tiden och snart är vi 100 000 invånare i kommunen, och det är vi väldigt glada för. Detta innebär också att vi behöver bygga nya bostäder så våra invånare har någonstans att bo.

2009 tog kommunfullmäktige i Gävle kommun beslut om en ny översiktsplan för staden där en del av detta område pekas ut som lämpligt för cirka 30 till 50 bostäder.

I maj 2015 prövade Samhällsbyggnadsnämnden en planansökan som skulle göra det möjligt att bygga 108 lägenheter på den platsen. Förslaget röstades ner då antalet bostäder inte följde intentionerna i översiktsplanen. Ett nytt förslag presenterades för Samhällsbyggnadsnämnden i januari 2016. Förslaget innebär 36 lägenheter samt en förskola och den yta som tas i anspråk är endast en del av den yta som pekats ut i Översiktsplanen.  För att skogen så stor del som möjligt ska bli orörd har byggnaderna även placerats närmare Vändkretsen. Förslaget godkändes av en enig nämnd.

Beslutet innebär att nämnden är beredd att låta pröva frågan i ett detaljplaneförfarande. För den här platsen kommer vi att tillämpa ett så kallat utökat förfarande, det innebär att vi kommer att samla in synpunkter från grannar och boende i Andersberg. Ett ställningstagande till om det blir någon byggnation kommer först när Samhällsbyggnadsnämnden beslutar om antagande av den nya detaljplanen i ett senare skede. 

Ulrica Olsson

planchef, Samhällsbyggnad Gävle

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons