Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tänker inte anpassa oss!

SVAR TILL

Pia Wårdsäter, 27 juni

Det handlar ”bara” om anpassning, för oss pensionärer! Inget annat!

Annons

Forshem vill ni lägga ner för att få resurser till äldreomsorgen. Hur ska Tierps kommun annars klara omsorgen om sina äldre?

Vi inom PRO och kanske även de andra pensionärsorganisationerna i kommunen, förväntade oss ett kvarhållande av de eventuella överskottsplatser som kan finnas i det särskilda boendet. Detta för att möta det kommande behovet av den formen av äldreomsorg som vi vet kommer att öka även i Tierp, även om det inte sker just nu, i dag.

Med den förhållandevis låga kvalitetsnivå som finns inom äldreomsorgen i Tierps kommun, finns det mycket små marginaler att göra förändringar utan att passera de nivåer som överhuvudtaget kan anses acceptabla. Framför allt inte i en kommun som Tierps, som säger sig ta särskild hänsyn till vad som händer inom skola, vård och omsorg.

Vi förstår att kommunen nu med all den kraft som kan åstadkommas söker vägar för att minska sina driftskostnader. Avvecklingen av Forshem lyfter onekligen bort driftskostnader för den enheten.

Men notera, samtidigt som dessa förhållandevis små kostnader tas bort, anser sig kommunen utan vidare att ha möjlighet att öka sina årliga kostnader för Aspenbadet med cirka 5 miljoner kronor. Men jag förstår. Vilken ”lyskraft” finns det inte i att få bygga ett bad? Med det kan inte en upprustning av Forshem mäta sig.

Vi kommer med all den kraft vi som pensionärsorganisation kan uppbåda att motarbeta förslaget till nedläggning av Forshem.

Någon anpassning från vår sida är nog inte att räkna med! Inte i dag, och med facit i hand från avvecklingen av Björken, talar all sannolikhet för att Tierps kommuns pensionärer med all kraft kommer att motverka förändringen.

Inse att vi pensionärer i dag inte är helt omedvetna om den politiska kraft vi kan mobilisera till 19 september 2010. Då får vi, såväl som kommunens mer aktiva invånare, möjlighet genom ett aktivt val peka på ”lyskraften” från ett utbyggt Aspenbad och en nedrustad, negligerad, omsorg för våra äldre.

Kravet på insatser från vår kommuns politiker kommer vi aldrig att släppa. Därför menar vi från PRO Samorganisation i Tierp att en avveckling av Forshem på ett allvarligt sätt skulle skada den enskilde individens behov av vård och, möjlig rekreation i sin närmiljö. Forshem är som vi ser det en miljömässigt mycket väl lokaliserad enhet som måste bevaras i kommunens äldreomsorg.

ordförande PRO Samorganisation

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons