Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill hellre ha Ipads än datorern

/


Vi på Hedängskolan i Storvik har fått egna datorer, men de flesta eleverna tycker att det skulle ha varit bättre med Ipads.

Annons

Det som är negativt med datorn är att den är ganska tung och stor så det blir jobbigt att bära runt på i skolan. Sedan ska man även ta med den hem. Man måste också han en speciell väska som man får av skolan. Men om man vill ha en annan väska blir det svårt att ta med datorn. Men till Ipaden behöver man bara köpa ett billigt skal i stället för en väska.

En Ipad är mycket mindre och lättare så det blir smidigare att bära runt på den och man kan ha vilken väska som helst. Ipaden är även mycket snabbare att starta och är oftast mindre problem med än datorn, för ganska ofta blir det krångel med datorn hemma och på lektionerna. När det blir krångel i skolan så missar man arbetstid. När man är hemma och gör läxor och det blir krångel så kanske man inte kan fixa problemet så man inte kan göra läxan, det kan leda till sämre betyg och så vidare.

När man lämnar in datorn på lagning tar det oftast lång tid innan man får tillbaka den och jag tror att det är lättare att fixa ett problem på en Ipad. Kanske kommunen också kan köpa in Ipads billigare än datorerna? Det funkar väldigt bra att skriva på Ipaden men man kan även köpa till ett litet tangentbord till Ipaden så den blir lika bra att skriva på som en vanlig dator.

13-åring från Hedängskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons