Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill kunna bo kvar i Bodås, X-trafik

/


Jag förstår inte hur flextrafiks kollektiva trafik kan kosta lika mycket som att åka till Hofors.

Annons

Det kostar 80 kronor för två personer att åka från Bodås till Torsåker och sedan på det så får man betala 80 kronor till för buss för att ta sig vidare till Hofors. Jag har pratat med flera olika taxichaufförer och busschaufförer och alla jag har pratat med talar om för mig att det är bara denna kommun som tar betalt för sin flextrafik eller att man kan åka på samma biljett som du har efter taxin på bussen. Sedan att man bara kan åka måndag till fredag mellan 08.00 och 18.00 gör att man inte kan ha ett normalt jobb och bo här utan körkort. Vi vill att det åtminstone ska kunna gå tre sex bussturer här ute så att man kan åka vissa tider på dygnet med buss utan att behöva betala 160 kronor för att åka två personer enkel resa.

Jag fattar heller inte de som sitter i Flexbokningen. Om man bokar en flex till 08.00 kommer den inte förrän 08.30 och då har man missat bussen som går 08.15 och får stå 45 minuter och vänta på bussen som går efter den du missat för att hinna till möten. När man inser att den är sen med tio minuter och ringer in för att ta reda på var den är får man veta att den är ombokad till 08.15 utan att vi blivit informerade.

Jag hoppas att detta går att göra något åt och jag hoppas att vi kan få bussförbindelse minst tre gånger om dagen. så att vi kan ta oss utan att det ska ruinera oss Bodåsbor. Vi har bott här fyra månader och vill inte flytta. Så, snälla X-trafik gör något åt detta!

Snälla X-trafik, fixa detta!

X-trafik jobbar ständigt med att utveckla och samordna trafiken för ett hållbart resande. Under året planeras en översyn av regler och priser för Flextrafiken där tanken är att de ska bli mer enhetliga för hela länet. De regler som gäller i dag är de som varje kommun hade när ansvaret för kollektivtrafiken överfördes till landstinget 1 januari 2012.

När det gäller förseningar i trafiken så inträffar det tyvärr sådana ibland och de kan bero på flera olika saker som till exempel väglaget, trafiksituationen eller den mänskliga faktorn.

Monica Westlund

avdelningschef X-trafik

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons