Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt projekt i Hofors

Annons

Entré Ungdom är ett stort och häftigt projekt som Hofors kommun satsar på. Det är tydligt att Hofors gör insatser för ungdomarna. Kommunen har på ett imponerande sätt lyssnat på ungdomarna för att skapa en bred intresseprofil där alla ungdomar ska trivas. För att sitta i kaféet och ta det lugnt löser man ett så kallat bronspass som är gratis, vill man göra lite mer kostar ett silverpass 150 kronor/termin och för att göra alla aktiviteter kostar ett guldpass 450 kronor/termin. För de msom inte har råd att betala aktivitetsavgifterna kan man jobba till sig ett silver- eller guldpass genom att till exempel jobba i kaféet. Detta är något vi vill att man bevarar då det ger alla barn och ungdomar en chans att delta i aktiviteterna oavsett föräldrarnas plånboksstorlek. Det finns dock vissa förbättringar som skulle kunna göras.

Vårt förslag i denna fråga är att barn och ungdomar ska betala för de aktiviteter som han/hon vill delta i. Vill man sjunga betalar man för sånglektioner. Vill man i stället spela fotboll betalar man för det. För varför betala för de aktiviteter som man inte är intresserad av?

Genom vårt förslag minskar risken för överflödiga utgifter. Om barnet/ungdomen dock deltar i så pass många aktiviteter som motsvarar kostnaden för ett guldpass, slipper han/hon betala för resterande aktiviteter av terminen. En till anledning varför det skulle vara bra med en uppdelning av betalningen som vårt förslag innebär är att familjer med många barn får en större möjlighet att tillgodose sina barns önskemål att utvecklas inom Entré Ungdom.

SSU Bruket (Hofors)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons