Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken tur att vi sa nej till euron

/

 Finns det någon som på allvar sörjer att Sverige inte har ändrat valuta till euron?

Annons

Euron är ett ”fallande skepp” som har kantats av skandaler under hela sin livslängd. Man kan inte bygga upp en gemensam valuta i Europa eftersom de europeiska ländernas strukturer är för olika. Det är i hög grad därför som den gemensamma penningpolitiken inom eurosamarbetet inte fungerar. Det går inte att sätta en gemensam styrränta för alla länder som har euron som valuta. Följden av eurons misslyckande blir en mycket stor arbetslöshet, minskade resurser till sjukvård och därmed en stor social utslagning i många euroländer på grund av att eurosamarbetets gemensamma penningpolitik inte passar alla euroländer vilket skapar en stor frustration hos befolkningen.

Euron har varit ett omöjligt projekt från dag ett, det är tur att vi i Sverige har kvar vår egen valuta och vår egen penningpolitik eftersom det ger oss mycket bättre ekonomisk framtidsmöjligheter.

Vi i Sverige behöver en egen styrränta som sätts av vår riksbank och som endast är anpassad efter den svenska ekonomin.

Detta är livsviktigt för vår ekonomi här i Sverige. Det svenska folkets nej till euron var helt klart ett av efterkrigstidens mest lyckosammaste beslut.

Jonas Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons