Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ni försvåra arbetet på BB?

/
  • TILLBAKA i TIDEN? ”Vi kloka människor som jobbar på avdelningarna undrar om det förslag som lagts verkligen är det bästa sättet att använda de resurser som finns?”, skriver insändarskribenterna.

Svar till Roger O Nilsson med flera, 23 mars.
Vi instämmer med barnläkare Fredrik Sewons insändare i Arbetarbladet 23 mars där han tar ett starkt parti för barnsjukvården i länet!

Annons

Måste vikande skatteintäkter alltid vara ett argument för att regrediera till stenåldern, att nedrusta alla tankar på en modern och kundanpassad vård? Föräldrarna efterfrågar utökad samvård mellan BB och neonatalavdelningen och detta kommer inte, Roger O Nilsson, att ske om man inte satsar på en samlad enhet där BB, förlossning och neonatalavdelning inryms i samma lokaler.

Förslaget går helt stick i stäv med personalens ambitioner att utöka samvården och är inte försvarbart för ditt eget uttalande att ”det är viktigt att samverka med BB och andra vårdaktörer och det gör vi också och i framtiden kommer vi att göra det ännu mer”.

Samverkan mellan BB och neonatalavdelningen är helt avhängt till att avdelningarna samlokaliseras och inte till att barnavdelningarna slås ihop!

Det vi ser framför oss är ett försvårat samarbete med en betydligt större avdelning och ett mindre flexibelt samarbete för att underlätta för de nyblivna föräldrarna samt att vårdtiderna kan komma att bli mycket längre på BB.

Vår ambition har varit att få till stånd en samvårdsavdelning mellan BB och neontalavdelningen för att främja mor-barn-relationen och slippa separera dem efter förlossningen.

Samvårdsavdeningar är, som Fredrik Sewon poängterar, den trend som finns i övriga landet.

Vi kloka människor som jobbar på avdelningarna undrar om det förslag som lagts verkligen är det bästa sättet att använda de resurser som finns?

leg barnmorska BB

leg barnmorska BB

barnsköterska/usk BB

barnsköterska/usk BB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons