Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ni ha billigare bussresor?

Annons

Vem vill att det ska bli billigare att åka buss i Sverige? Oavsett om det är linjetrafik eller en abonnerad buss! Jag tror att de flesta svarar ja på den frågan!

Om man tar den äldre generationen är det inga problem. De håller rent och snyggt efter sig. Går man neråt i åldrarna blir det problem. De värsta syndarna är olika fotbolls-, ishockey- och andra lag som tror att så fort de sätter sig i en buss är det bara att släppa skräp och dylikt rakt ner på golvet. Eller pula in det mellan sätena, i nätfickan eller någon annanstans. Dock kommer de inte på tanken att använda de skräppåsar och papperskorgar som finns utplacerade i bussen. Sedan har vi dem som åker till och från skolan som också kan skräpa ner ganska mycket.

Egentligen är det inte ungdomarnas fel utan då det gäller olika lag som är ute och åker är det ledarnas fel som sitter för sig och inte bryr sig det minsta om hur de bär sig åt i bussen. Innan färden slutar kan de hojta till i bussen att ”se nu till å städa”. Men de gör ingenting, ingen kontroll och bussen kan se ut som en svinstia efter dagens slut. Vakna ledare, det är ert ansvar att bussen lämnas i princip som den var innan dom satte sig i den.

Ingen tror väl att chauffören jobbar gratis utan han/hon tar så klart betalt tills bussen är i toppskick efter en körning och det får så klart den som beställt bussen betala. Ibland kan det bli en till två timmar extra som idrottsföreningen får betala för att lagen inte kan hålla rent och snyggt efter sig! I linjetrafik är det föräldrarna till barnen som får betala via skattsedeln. Samma gäller här att föraren tar betalt för den tid det tar att städa bussen efter varje dags slut. Och i slutändan läggs städtiden på anbuden som skulle kunna vara lägre om föräldrar och skola kunde informera barnen om att hålla rent och snyggt efter sig. Och att lämna sittplatsen i det skick den var innan de satte sig där. Det skulle samtidigt bli så mycket trevligare för alla parter.

Så en uppmaning till alla föräldrar till barn som åker till och från skolan och till ledare i olika lag, att kräva att de håller rent och snyggt efter sig, precis som de gör hemma i vardagsrummet!

Lycka till önskar en chaffis

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons