Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ni sänka Älvkarleby kommuns flaggskepp?


Vad hände med alla fina lovord?

Annons

Under 2014 genomförde Älvkarleby kommun en stor omorganisation med målet att starta ett demenscentrum som skulle bli ansiktet utåt, kommunens ”flaggskepp”. Personal och brukare flyttas om i verksamheterna för att man ska uppnå bästa möjliga vårdkvalitén med mer personal och brukaren i fokus.

Nu står vi här ett år senare och vad hände egentligen med flaggskeppet?

Personalen har sedan tidigare klagat över dålig luft i lokalerna, i närmare tre år har man försökt få någon att förstå situationen men ingen vill riktigt ta tag i problemet. I stället går man och rustar toaletter för miljoner.

Nu, år 2015 upptäcker man att hela demenscentrum är angripet av svartmögel. En avdelning töms och stängs igen men vi andra då?

Varje dag går vi till arbetet med vetskapen om att svartmöglet finns i taket ovanför oss. Många upplever besvär med ögon, luftvägar, hosta, huvudvärk och känner sig trötta mm. För att inte tala om alla brukare som vistas i denna miljö dagligen, många 24 timmar om dygnet. Vad säger då arbetsgivaren om detta?

Det pratas så fint om vår hälsa, att våran hälsa är i fokus. Men i själva verket är det ekonomin som är i fokus annars skulle vi inte behöva vistas i denna miljö. Till råga på allt så ska det skäras ned på personal. Vi på demenscentrum ska arbeta varannan helg med delade turer, även täcka upp på andra avdelningar medan kommunens andra boende är en personal mer på varje avdelning måndagfredag. Sen pratar man om att man vill uppnå balans i kommunen och ekonomin.

Vår slutsats av allt detta är att det som Älvkarleby kommun ville uppnå med att starta upp ett demenscentrum har fallit i glömska. Det som skulle bli flaggskeppet är nu i stället ett sjunkande skepp.

Personalen på demenscentrum

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons