Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville ni medvetet förnedra honom?

Till det socialdemokratiska partiets VU, partistyrelse och riksdagsledamöter jämte Carin Jämtin.

Annons

Nu får det vara nog. Ni har varken den intellektuella eller moraliska resningen för att stå i spetsen för det socialdemokratiska partiet. Carin Jämtin står och ljuger svenska folket rakt i ögonen när hon förklarar att VU har förtroende för Håkan Juholt.

Det är en fruktansvärd förolämpning och moralisk förkastlig handling att lova Juholt att om han avgår får han göra det som om att det ser ut som om han själv väljer.

Samtidigt släpper några av er ut till media vad ni kommit överens om. Ville ni medvetet förnedra honom?

Sedan vill vi riktiga socialdemokrater inte se personer som bland andra Jämtin, Österberg, Ardalan Shekarabi, Mikael Damberg, Östros med flera i någon som helst ansvarfull roll i framtiden eftersom de inte har den moraliska resning som krävs. De har aldrig haft partiets och folkets bästa för ögonen. Enbart sina egna karriärer.

Om ni hade någon som helst moral och rakrygghet skulle ni lämna alla förtroendeuppdrag i partiet. Att ni inte lämnar riksdagsledamotskapet förstår jag mycket väl, eftersom ni strävat efter detta enbart för lönens och pensionens skull.

Det är inte Håkan Juholt som bär skulden till partiets kris. Den började med Ingvar Carlsson och där sådana som ni såg er chans, eftersom han inget krävde av er. Tage Erlanders och Palmes ord är mer sanna än vad de själva kunde ana. Nämligen att den intellektuella nivån hos regerings- och riksdagsledamöter varit sjunkande sedan lång tid tillbaka.

Ni har med ert ja till EU och Lissabonfördraget nästan slagit ut arbetarnas och löntagarnas rättigheter. Den EU-politik ni fört och fortfarande stöder har varit katastrofal för arbetare, löntagare, miljön och framför allt demokratin. Tyvärr har ni inte samma moraliska resning som Håkan Juholt som ni gjort till syndabock för ert eget tillkortakommande.

Olle Ljungbeck, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons