Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visionstips inför valet

Annons

Upptakten inför valet 2010 smyger sig på. Artiklar dyker upp här och där med partiernas ”visioner” inför framtiden. Oftast är alla dessa visioner inget annat är detaljpetande i redan befintliga system, små justeringar här och där, vissa prioriteringsförflyttningar, men verkligen inga visioner för att skapa ett bättre system.

Så jag passar på. Här kommer lite visioner som politikerna ännu inte vågar ta i, men det kommer nog med tiden...

Grundlagen om religionsfrihet bör avskaffas, denna lagen är genomsyrad av ogenomtänkt dumhet, eftersom det kortfattat inte finns någon definition i lagtext av vad en religion är för något. Hur många gudar det ska finnas, 1, 2, 3, 100 eller ingen Gud. Det finns inga minimikrav vad gäller synd/straff/himmel/helvete/belöning/evigt liv, eller något i den stilen, så det går inte att bryta mot den lagen, alltså blir lagen helt meningslös.

Med nuvarande skrivning av lagen kan Brynäs hejarklack anses utöva en religiös handling när de går till Läkerol Arena (tempel) för att heja på sina spelare (gudar), de utbrister i talkörer (psalmer) och de diskuterar matchen efteråt (teologiska samtal) kanske över en öl (nattvard).

Däremot, de som vill ägna sig åt religion i någon organiserad form kan göra det med ypperligt stöd utifrån yttrandefrihet, mötesfrihet och åsiktsfrihet. Så det påverkar inte de religiösas rätt att utöva sin religion om man tar bort grundlagen om religionsfrihet.

Det man vinner på detta är att samhället jämställer organiserad religiös verksamhet med vilken annan föreningsverksamhet som helst och att de då lyder under samma lagar.

Vi slipper då all form av problem typ Åke Green. Religionen varken ska eller bör ha ett frikort att häva ur sig vilka dumheter som helst. Det ger även arbetsgivare möjlighet att anställa personal helt efter deras profession, inte efter deras konfession. Det ger rätten att kräva att fritidsverksamhet/hobby inte ska få påverka arbetslivet. Samt att landstinget helt kan bortse från att det finns individer som vill att läkare ska omskära småbarn.

Det finns väldigt många fördelar med att avskaffa grundlagen om religionsfrihet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons