Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vissa saker måste man göra

Annons

Lördag 30 juli cirka 21.30 blev vår katt Zorro påkörd på Södra Kungsvägen vid Hemlingby skola. Enligt vittnesuppgifter träffades Zorro av två bilar, vilket gjorde att han var tvungen att avlivas på grund av de skallskador han ådrog sig.

Vi som ägare till Zorro klandrar inte bilisterna för själva påkörningen, det är sådant som sker med katter och något man som kattägare får räkna med. Förutsatt att bilisterna uppfattade vad som hände är det däremot en klandervärd underlåtelse att ingen av bilisterna stannade för att se hur det gick med Zorro, utan bara körde vidare. Ni som körde bilarna borde i så fall skämmas.

Hade ni däremot tagit ert ansvar och stannat för att sedan kunna ringa oss via det nummer som stod på Zorros halsband hade vi bara blivit tacksamma. Detta är naturligtvis en jobbig sak att göra som bilist, men vissa saker måste man göra om man vill kunna behålla sin mänskliga heder.

Vi vill dock tacka de bilister som, utan att själva vara inblandade, stannade och bar in Zorro till oss. Hade ni inte gjort detta hade Zorro, på grund av ovanstående personers bristande ansvarskänsla, troligen legat kvar på plats och lidit långt mer än nödvändigt.

Då vi inte fick ert telefonnummer skulle vi vara tacksamma om ni kontaktar oss för ytterligare information om händelseförloppet, vilken kan vara viktig vid anmälan till försäkringsbolag och eventuellt till polis.

Våra kontaktuppgifter förmedlas av Torget.

Ola och Linda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons