Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wij Trädgårdar måste få kosta

Annons

Ska vi Ockelbobor överlåta och sälja allt till Bert Karlsson, Aleris, eller något annat riskkapitalbolag

Ska vi strunta i att trädgården är rankad bland de 250 mest intressanta trädgårdarna i världen. Lilla Ockelbo har en trädgård som är omtalad i världslitteraturen.

Ska vi strunta i att många av oss Ockelbobor har våra rötter just vid Wij och Ockelboverken. Vid en eventuell försäljning kan tillträdet bli begränsat.

Bara för att några okunniga och talföra politiker argumenterar för att inte ge några kommunala medel till verksamheten, och vi vanliga människor är ingenting värda.

Okej, det är sant att det inte är någon lysande affär, men det har aldrig varit meningen att tjäna en massa pengar på verksamheten. Jag råkar veta att kommunens bidrag under alla år rör sig om 100 000 till 200 000 kronor. Resten är utvecklingsbidrag från fonder och EU-pengar.

Bibliotek och bad är kommunal verksamhet som kostar pengar men är dåligt utnyttjade i dag. Idrottsplatser, skidspår, ridhus skatebord ramp, ska vi upphöra att stödja sådan verksamhet, och bara behålla det absolut nödvändiga så som vård skola och omsorg? Livet blir så mycket fattigare då.

Det finns massor av besöksmål i närområdet; Furuvik, Högbo, Järvsö, som är värda ett besök. Även Ockelbo borde ha något att visa upp, och som vi redan har. Läggs Wij Trädgårdar ner finns det ingen anledning att stanna i Ockelbo som besökare.

Det kan inte vara roligt att jobba i trädgården nu, att hela tiden bli ifrågasatt. Vad gör ni nu? Har ni betalt tillbaka lånen? Hur stort arvode har styrelsen? Hur hög lön har ni? Det är våra skattepengar ni förbrukar...

Det är aldrig någon som frågar personal på icke nödvändig verksamhet, om de snart ska ställa in betalningarna.

Lägg inte ner Wij- trädgårdar, det tillför oss alla så otroligt mycket. Var i stället stolta att de finns, vill och orkar arbeta för att vi som bor här ska tycka att Ockelbo är värt att bo i. Även byarna Åmot, Lingbo och Jädraås har nytta av det. Var rädd om den personal, som dagligen sliter med verksamheten och jobbar för att barnen och de äldre på Bysjöstrand ska trivas, med utflykter, och odlingar bland ”stubblingar” och höhässjor.

Lyssna inte på de okunniga och kortsiktigt tänkande politiker som vill avsluta verksamheten och sälja allt som är investerat till någon som vill utnyttja vårat världsberömda varumärke.

Det måste få kosta lite att ha en unik trädgård i lilla Ockelbo det har vi alla skattebetalare råd med.

Hasse i snickarboden

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons