Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytliga debatter i Almedalen

Annons

Efter att några gånger ha lyssnat på debatterna från Almedalen måste man ställa frågan om huvuddelen av debattdeltagarna – politiker, journalister, ”artister” och delar av etablissemanget – är ett negativt urval ur folket? De är jagfixerade, ytliga, omogna, okunniga, egotrippade men framförallt inte seriösa och ärliga.

En fråga som diskuterades var om ”sexköpslagen” var bra eller dålig eller om den skulle tas bort. Några av de ytligaste kommentarerna kom Alexander Bard, centerpartisten Fredrik Federley och en kvinnlig folkpartistisk riksdagsledamot med, som också ville avskaffa lagen.

Alla tre var rörande eniga om att sexualiteten var vars och ens ensak. Ja, det kan jag också hålla med om, om vi lever i en idealvärld. Nu är det inte så enkelt. De kvinnor som säljer sin kropp lever oftast på samhällets botten. Sprit, knark, hallickar och misär är deras vardag. De har ingen frihet att välja. Detta förbigick de som ville få bort sexköpslagen.

Som vanligt när företrädare för etablissemanget och de priviligierade ska tala om de människor som befinner sig längst ned är de helt omedvetna om verkligheten för dessa människor.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons