Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amatörmässigt

/
  • Amatörer i Styrelsen. Styrelsen för Göransson Arena AB agerade amatörmässigt i samband med avpolletteringen av Maya Olsson.

Måndag förmiddag skickar styrelsen för Göransson Arena ut ett pressmeddelande om att man valt att sparka vd:n Maya Olsson. Däremot säger man inte ett ord om varför man valt att sparka Olsson. Vilket inte kan beskrivas med andra ord än; extremt amatörmässigt skött.

Annons

Genom att inte klart och tydligt ange skälen till varför Maya Olsson fick gå, lämnade styrelsen i stället fältet öppet för spekulationer som skadat både styrelsen för Göranssons Arena och den före detta vd:n Maya Olsson. Men det tycks inte bekymra styrelsen nämnvärt.

Istället för ett tydligt besked direkt från styrelsen blir det i stället de lokala medierna i allmänhet och Arbetarbladets Mats Jonsson i synnerhet som bringar klarhet i vad som egentligen föranledde avpolletteringen av Maya Olsson.

Och vad som slevats upp är en formidabel soppa á la Göransson med ingredienserna dubbelkommando ifråga om ledarskap, ickefungerande biljettsystem levererat av bolaget Confidence, som så här långt inte ingjutit särskilt mycket förtroende, en missnöjd bandyklubb i form av Saik som kommunen tycks vara benägen att springa ärenden för, personkonflikter, en ordförande i form av C-G Sjölander som verkar tycka att det här med formalia är en världslig sak i styrelsearbete, informella kontakter som försvårat det dagliga arbetet för vd och en styrelse uppenbart inkompetent ifråga om krishantering.

Ett projekt i storleksordningen Göransson arena kräver kompetens i alla led, det krävs en kompetent vd, en kompetent styrelse och en kommunal backning värdig namnet.

Självfallet kommer inte allt att klaffa, det gör det sällan vid en sådant enormt projekt Göransson arena faktiskt utgör, ett ickefungerande biljettsystem är exempelvis en barnsjukdom som borde tagits med i beräkning, men det utgör också ett problem som borde ha varit åtgärdat inför Saiks premiär på hemmaarenan. Så blev det dock inte. Vilket ligger på vd:s ansvar.

Maya Olsson föll inte på grund av inkompetens. Hon föll på grund av en rad konflikter. Som bekant krävs det oftast två parter för en träta. Därför bör samtliga inblandade utvärdera sitt agerande under de gångna 19 månaderna. När den nya vd tillträder finns inte utrymme för en återupprepning av den parodi på styrning av Göransson Arena AB som så uppenbart utspelade sig under den tid Maya Olssons satt som vd.

Hade styrelsen för Göransson arena varit smart, hade de i samband med sitt pressutskick om att Maya Olsson sparkas hållit en presskonferens och undanröjt de senaste dagarnas spekulationer. Maya Olsson fick möjlighet att säga upp sig, men avstod från detta.

Därmed gav också styrelsen henne en chans till snygg sorti. Eftersom hon valde bort den möjligheten fanns inga egentliga skäl för styrelsen att avstå från att informera menigheten om varför Maya Olsson fick gå från posten som vd.

Det hade varit långt bättre för samtliga inblandade än de senaste dagarnas trams.

Mer läsning

Annons