Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlusconi till domstol

Annons

En miljon, fler kvinnor än män, skanderade så det hördes över hela Italien, och tiotusentals skrev under på internet: ”Oro basta!” Kanske trängde orden ”Nu får det vara nog” fram till premiärministern.

En protest mot hans kvinnosyn och slabbigt gubbiga fester med inbjudna hålldamer, inte banala kaffeflickor, och privata stunder och intimitet över åldersklyftorna. De fick furstligt och kontant betalt (och en chans att uppträda halvnakna i någon av Berlusconis många slaskkanaler i tv).

Silvio Berlusconi, den gamle bocken, dansade och kråmade sig med Ruby, då bara 17 år. Kanske betalade han för en natt med den unga, kanske inte. Men när hon låstes in i finkan efter en stöld ringde farbror B till polisen och vädjade om att hon skulle släppas. Hon fick gå. En vänlig gest bara, säger den vänlige farbrodern.

Nu kommer räkningen; Berlusconi förs till domstolen, misstänkt för sexköp och maktmissbruk. Det kan bli några år i fängelse, eller (troligare) ännu ett misslyckande för den italienska juridiken.

Men för Berlusconi, på kant med påvedömet, är det ändå snart över. Befriad från politiken kan han roa sig med vem han vill, om de fyllt 18 år.

Mer läsning

Annons