Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borg hycklar

/

Nu är det bråttom! Pensionärerna förlorar sina pensioner! Riv upp, ta tillbaka, skriv nytt!

Annons

Det är Tomas Östros som ropar inifrån riksdagshuset katakomber, landets tillgångar försnillas av den borgerliga regeringen, påstår han. Ett hyckleri utan like pågår framför våra ögon. Borg talar inte sanning, tjoar Östros som om landet snart störtas ner i helveteselden.

Det som hänt är i praktiken inte så allvarligt, några pensionsplacerare tycks ha fått några extra månadslöner för att de sopat hem nya miljarder till landets pensionärer.

En blygsam bonus har betalats ut, fjärran de väldiga belöningar näringslivet låter falla över ett antal direktörer.

Om detta kan man tycka vad man vill, men landets ekonomi och pensionärerna livsvillkor påverkas inte ens marginellt.

Det var Olofsson som rev upp det gamla socaldemokratiska regelverket, förbud mot bonusar i statliga bolag, och skrev ett nytt; fyra månadslöner extra till statens direktörer om de skött sitt jobb.

Ingen levande skall inbilla sig att Borg inte kände till det här, särskilt som det manglats i månader av regeringen. Borg vet allt om bonusar, extra tilldelningar och statens bolag.

Sedan kom krisen och bankerna knackade på. Borg ställde upp med miljarder för att hålla bankerna vid liv.

Men när bankdirektörer, och andra direktörer gavs miljoner i bonusar fick Borg nog; han skakade om de guldsugna och krävde stopp för slöseriet. Folket applåderade, äntligen en politiker som vågar sätta åt de girigaste och högst avlönade.

Kanske hade Maud Olofsson, som inte alltid tänker på alltings konsekvenser, gått för långt och nu fick Borg ta kritiken. Men han tänkte inte ta nån skit hon ställt till med.

Så nu kräver han pengar och bonusar tillbaka, felaktigt utbetalt skall ”korrigeras”. Ett problem dock där; regler har följts. Allt i sin ordning.

Det enda vettiga efter det här är att slopa bonusar och ”gratifikationer” för statens direktörer och chefer. Ge dom bra betalt så de kan leva på sina löner. Sätt sedan press på näringslivets ogenerade belöningssystem till direktörer som redan tjänar mer än de kan göra av med.

Mer läsning

Annons