Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs tog lagen på allvar

Annons

En tydlig reträtt, anpassning till de regler som finns, lite ny och fler personal på känsliga ställen och en ny ansvarig, det räcker. Brynäs får tillbaka rätten att servera alkohol på Läkerolen och ganska många viktiga miljoner är räddade. Det som måste åtgärdas enligt den förödande rapporten är åtgärdat

Några enkla, lättfattliga lärdomar sänds ut över hela elitidrottens Sverige; utskänkningstillstånd är på allvar. Ingen står över lagen, som inte är förhandlingsbar eller ens låter sig töjas för att hålla näringsidkarna på gott humör. Misskötsel eller slarv får konsekvenser. Regler gäller lika för alla. Fylla och dans på borden är icke tillåtet, inte ens när hemmalaget har vunnit.

Kanske hörs Gävledebatten ända upp till Luleå, också där har tillstånden dragits in. Jag har inte sett eller läst några tafatta, men egentligen oerhört allvarliga anklagelser om korruption eller ens en möjlig konspiration av dogmatiska nykterister. Luleå har väl klokare riksdagsmän än Gävle.

De befängda anklagelserna, byggda på rent skvaller och infama misstänkliggöranden slår tillbaka, inte ens Brynäs ledare tog dem på allvar. Det som skulle bli enkla poäng förvandlades till ett snöpligt nederlag. Den som vill bli tagen på allvar måste vara försiktig med orden.

Nu kunde det kanske vara möjligt att diskutera alkohol och idrott, och hur beroende både stora och små klubbar är av öltält och guldbarer. Den diskussionen kan utvidgas till hur klubbarna ska komma till rätta med oskicket att så många åskådare snubblar in på läktarna några minuter in i andra halvlek eller efter periodpauserna.

Det verkar då och då, eller riktigare, vid varenda match på Läkerolen, som om ölen för många är viktigare än målen och spelet. Så är det faktiskt inte.

Mer läsning

Annons