Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggnads lyfter jämställdheten

Annons

Byggen över hela landet står stilla och risken för eskalering kvarstår. Arbetsgivarna har velat få bilden av strejken att handla om löner medan facket pratar om inflytande, ökat huvudentreprenörsansvar för underentreprenörer, fler lärlingsplatser samt satsningar på att validera och anställa nyanlända invandrare. De lyfter också fram arbetet för en jämställd byggbransch som prioriterat krav.

I fredags gick fackförbundet Byggnads ut och meddelade att de är beredda att acceptera löneökningar inom det så kallade "märket", för att få upp andra frågor på förhandlingsbordet. Under lördagen träffade parterna medlarna på nytt. Förhoppningsvis kan en lösning vara inom räckhåll.

1650 byggnadsarbetare strejkar och arbetsgivarna har svarat med lockout som påverkar omkring 10 000 ytterligare. På tisdag utökas strejken om inte Sveriges Byggindustrier (BI) och Byggnads når en överenskommelse. I Gävleborg kommer arbetarna på Peabs avloppsbygge i Järbo sälla sig till de strejkande på byggena vid Billerud Korsnäs. Den 26 april kommer den tredje strejkvågen.

– BI har hittills inte velat diskutera våra krav alls. De fokuserar helt på att ta bort ackordet, säger Emmelie Renlund, 26-årig snickare och ordförande för Unga Byggare. – Ackordet ger byggnadsarbetare makt över lönebildningen och inflytande över arbetet.

Byggbranschen är en mansvärld. Byggnads, med sina 1 procent kvinnliga medlemmar, har tillsammans med branschföreningen Byggcheferna tagit initiativ till kampanjen Stoppa matchokulturen. Emmelie Renlund menar att facket jobbar aktivt för en jämställd byggbransch och poängterar att arbetsgivarna också behöver agera.

– De som inte hör till normen utestängs från branschen. Det är arbetsköparna som anställer, det är på deras arbetsplatser som kvinnor och andra grupper som bryter mot normen inte anställs, säger Emmelie Renlund.

Byggnads kräver att byggbolagen ska vara med och betala för att öppna upp branschen genom bland annat utbildningssatsningar och deltagande i arbetet med Stoppa matchokulturen.

Det är anmärkningsvärt hur väl Sveriges Byggindustrier helt lyckas undvika att befatta sig med fackets krav. Detta trots en stigande irritation från Byggnads sida över arbetsgivarnas fokus på makten över lönebildningen. Här är ackordsystemet centralt.

Under rubriken "strejken bygger på krokodiltårar" går torsdagens Expressen-ledare till någon sorts frontalangrepp mot de strejkande. "Förbundet vill ha löneökningar på 3,2 procent - en hel procentenhet högre än märket". Det är viktigt att komma ihåg att det handlar om krav inför förhandling. Industrins märke hamnade på 2,2 procent. Men facken inom industrin krävde löneökningar på 2,8 procent. Att ett antal LO-förbund tycker märket är väl lågt gör inte deras krav till orubbliga och opåverkade. Byggnads har också konsekvent välkomnat LO:s och Svenskt Näringslivs rekommendation som befäster "märket" och ger lågavlönade högre procentpåslag än 2,2 procent, men samma kronpåslag.

Samtidigt måste vi prata om problemet med det allt större lönegapet. Vi måste gå tillbaka till 30-talet för att hitta lika stora skillnader i löner mellan arbetare och tjänstemän, skriver LO i lönerapport för 2015. Den huvudvärken kan inte Byggnads lindra ensamma utan den delas av LO-familjen.

Hela LO och inte minst facken inom industrin har ett tungt ansvar i att vända utvecklingen mot jämställda och jämlika löner. Men när LO-förbund går ut i konflikt kommer arbetsgivarnas och högern snabbt med intensiva motangrepp. När tjänstemannafacken Unionen och Sveriges Ingenjörer nu varslat nästan 10 000 medlemmar om strejk hörs inga anklagelser.

Byggnads arbete för en jämställd byggbransch ska tas på allvar. Förbundets krav i avtalsrörelsen betyder knappast förbättrade löner för kvinnligt dominerade och underbetalda branscher. Det betyder desto mer för att bryta en destruktiv kultur i en manlig enklav.

Mer läsning

Annons