Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De som drabbas av assistenternas usla villkor är de som behöver assistansen mest

Annons

Kommunal har varslat om konflikt för personliga assistenter inom privat sektor.

Det närmar sig konflikt på arbetsmarknaden. Det gäller återigen personlig assistans. Fackförbundet Kommunal har varslat om nyanställningsblockad och blockad av inhyrd personal för de privata assistansföretagen. Ett varsel som träder i kraft 8 september om inte parterna enats innan dess.

Bakgrunden är att fack och arbetsgivare inte kommer överens om ett nytt kollektivavtal. Parterna har förhandlat om ett nytt avtal ända sedan i våras, men nu menar Kommunal att de nått vägs ände, och varslar alltså om konflikt.

Vårdföretagarna har i sina bud erbjudit löneökningar med mindre än halva den löneökning som resten av arbetsmarknaden fått detta avtalsår, det så kallade märket, som hamnade på 6,5 procent totalt under tre år. Löneökningarna för de privat anställda assistenterna skulle med Vårdföretagarnas bud stanna på 249 kronor per månad, detta att jämföra med de 535 kronor i månaden som ökningen hade inneburit om märket hade följts.

Det här kan såklart tyckas sniket. Och det ligger något i det. Det handlar om privata företag som vill göra vinst. Men, det stora problemet bör vi adressera regeringen. Regeringen har haft som uttalat syfte att sänka kostnaderna för den personliga assistansen, och därmed har man också under de senaste åren valt att inte räkna upp assistansersättningen i nivå med löneökningarna. Att detta är ett problem har såväl fack som assistansföretag vittnat om.

Men i förra veckan aviserade så regeringen att schablonersättningen för personlig assistans kommer att höjas med 4 kronor och 40 öre per timme i stället för med 3 kronor som tidigare aviserats. Och det är här konflikten ligger. Kommunal menar att höjningen innebär att ersättningen nu är tillräckligt hög för att höja assistenternas löner i nivå med övriga arbetsmarknadens löneökningar. Vårdföretagen säger att det inte räcker på långa vägar.

Sanningen ligger nog någonstans mitt emellan. Vissa assistansbolag gör jättevinster, där bör det gå att höja assistenternas löner med minst märkets löneökning. Andra mindre assistansföretag går ganska knackigt. Där blir märkets löneökningar svåra att få igenom utan att det måste skäras i andra delar av verksamheten. Det här är ett solklart systemfel. Har vi privata företag som inte klarar att betala de anställda rimliga löner bör de sorteras ut ur systemet, så fungerar den svenska modellen. Men då ersättningen för den personliga assistansen ersätts av staten, måste den vara så pass hög att den säkerställer att avtalsenliga löner också kan betalas ut. Där får det inte brista.

Rätten till personlig assistans handlar i grund och botten om människovärde. Allas rätt att delta under jämlika förutsättningar i samhället. Det är en rätt vi ska vara rädda om. Därför får den inte innebära att de som arbetar som personliga assistenter blir ett B-lag på arbetsmarknaden. Om de personliga assistenterna halkar efter än mer i lönenivåer än vad de redan ligger efter i dag, då blir det svårt att få anställda med den kompetens som krävs för att klara yrket. Att vara personlig assistent är ett ansvarsfullt uppdrag. Du ska vara en annan människas armar och ben, du ska underlätta en annan människas vardag. Samtidigt måste du vara anpassningsbar och följsam. Det är arbetsuppgifter som inte vem som helst klarar av.

Om vi inte säkerställer schysta villkor för de som arbetar som personliga assistenter drabbar det dem som behöver assistenter i sin vardag.

I förra veckan presenterade finansminister Magdalena Andersson regeringens ekonomiska prognos för de närmaste åren, och det var strålande siffror. Svensk ekonomi är urstark enligt finansministern. Det finns ett reformutrymme på hela 40 miljarder kronor för nästa år. Vi har alltså råd. Råd att säkerställa löneökningar för de personliga assistenterna i privata företag i nivå med den övriga arbetsmarknaden. Det vill säga: vi har råd att säkerställa tryggheten såväl för de som arbetar inom assistans som för de som behöver den. De människor som hela frågan egentligen handlar om.

Mer läsning

Annons