Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En film av Lasse Åberg?

Annons

Bengt Svensson, med den imponerande titeln ”rikspolischef”, gör några försök att förklara kårens misslyckande. Det går inte så bra, Svensson ger ett milt förvirrat intryck, som en polischef i en lätt komedi, kanske med ”Loffe” Carlsson i en ledande roll. Regi: Lasse Åberg.

Svensson förefaller okunnig, olycklig och svårt pressad av verkligheten; ett rån bortom vår fantasi. Helikoptrarna? Tråkigt nog fast på marken, strax framför en ”bomb”.

De stod oskyddade, med en sovande pilot hundra meter bort. Oenighet om var de kan parkeras krånglar till det, försvaret körde ut oss från Berga. Därför det här skjulet vid Myttingen. Logiken övergår i svårmodig komik.

Men nu återvänder vi till Berga, efter rekommendation av Beatrice Ask. Hon, ytterst ansvarig, har funnit sin roll; lätt tillbakalutad. Som om fiaskot inte berör, inte fäster. En sak för den där Svensson, med stab.

Ask är så nöjd med sina nya poliser; ännu ett infriat löfte från Alliansen. Fler uniformer som lite vilset kan titta på, eller sätta dit fortkörare. Ideologin gör halt vid ”längre straff”.

Annars kunde rimliga konsekvenser skrivas ut; ta bort Svensson, organisera om, effektivisera, koncentrera. Ask landshövding i Jämtland.

Mer läsning

Annons