Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund lever inte som han lär

Annons

Göran Hägglund har fyra uppdrag, men tar trots det ut statsrådspension på 61 334 varje månad. Girigare än så blir det inte.

Pengarna han tjänar, går in i hans bolag. En lösning som gör det möjligt för honom att ta ut pension, eftersom statsrådspensionen räknas av mot lön, och någon sådan tar han alltså inte ut.

Till Aftonbladet säger Hägglund följande om det hela:

"Jag håller på att ställa om från lång tid i politiken till att klara mig på egna ben. Min ambition är att när det har gått ett år efter det att jag lämnade politiken så ska jag klara mig på egna ben."

Hägglund fortsätter:

"Jag skulle egentligen kunna luta mig tillbaka och inte göra någonting till pensionsåldern och kunna få den pension som vi nu pratar om. Det tycker inte jag är rimligt. Jag tycker det är rimligt att jag arbetar och försörjer mig."

Beskedet är tydligt; vi ska vara tacksamma över att Göran Hägglund väljer att arbeta. Han hade ju trots allt kunna välja att bara ägna sig åt favoritaktiviteter som att bada badtunna och grilla korv i stället.

Att politiker som i regeringsställning gjort allt för att göra livet så surt som möjligt för människor som har det svårt sitter och pratar om att de behöver tid för att kunna stå på egna ben, är extremt magstarkt. Göran Hägglund har varit med om att driva igenom förändringar som slagit hårt mot sjuka och arbetslösa. Försämrade villkor i a-kassan, försämrade villkor i sjukförsäkringen och mer till de som jobbar i förhållande till de som pensionerat sig. Det skall löna sig att arbeta. Bidragsfusket måste stävjas.

Människor som, till skillnad från Hägglund, faktiskt behövt tid, behövt en möjlighet att ställa om har tack vare regeringen han suttit i inte fått det. Cancersjuka har förutom att kämpa för sina liv, även tvingats oroa sig för hur de skall klara sin försörjning. Inte ens de döende har i alla fall ansetts för sjuka för att arbeta. Nu tvingas sådana människor försörja Hägglund, som är frisk och dessutom arbetar. Och inte bara det. Den solidaritet regeringen och Hägglund aldrig visade med dessa människor, avkräver han nu av dem.

Något eget ansvar anser sig inte Göran Hägglund ha. I stället beklagar han sig i Aftonbladet:

"Du får kritik om du arbetar, du får kritik om du inte arbetar."

Göran Hägglund var minister. Som sådan fick han en lön som går att planera inför livet efter politiken med.

Att svenska skattebetalare skall betala för Göran Hägglunds livsstilsval, är orimligt.

Mer läsning

Annons