Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll Persson på avstånd 

Annons

 

Många har åsikter om partiledarfrågan just nu. Thage G Petersson, Stig Malm, Göran Persson har alla tagit till orda. Kaos råder inom Socialdemokraterna. Men av kaos brukar det förr eller senare bli ordning och reda. 

Socialdemokraternas framtid kan och får dock inte bestämmas av individer som redan lagt politiken bakom sig. Den nya socialdemokratin måste skapas av den nya tidens socialdemokrater. Av individer med ideologisk förankring, men med en blick för hur en socialdemokrati i takt med tiden bör utforma både organisation och politik. Thage G Peterssons omsorg om partiet är trots det en genuin sådan som behövs. För även om Socialdemokraterna bör ledas in i framtiden av en yngre generation, krävs också individer med erfarenhet som kan bidra till partiets utveckling genom att tillse att den är förankrad i dess historia. 

Göran Persson bör däremot hållas på så långt avstånd som möjligt just nu. 

Av det enkla skälet att Perssons arv är just den bräckliga rörelse utan förankring bland svenska väljare som nu försöker hitta en ny ledare. Persson är inte heller rätt man att kritisera valberedningens arbete, det var under Göran Perssons ledarskap den fördummande tystnadskultur valberedningens arbete är en del av förfinades.

Persson är dessutom ledaren som mer än någon annan kultiverat tanken om att det är fult att säga ja, att det är fult att säga att man faktiskt vill bli partiledare. Vilket gjort Socialdemokraterna till Jantelagens sista försvarare. 

Så, Socialdemokraterna. Det går inte att backa in i framtiden. 

Håll Göran Persson och individer som honom på så långt avstånd som möjligt.  

 

Mer läsning

Annons