Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hej alla!

”När han i telefon berättade att Setra hade planer på att köpa Jutos såg i Teurajärvi för att sedan lägga ned den blev jag minst sagt upprörd och förklarade för Torwald att det var med livet som insats han kom till Norrbotten med de planerna.”

Annons

Orden är P-O Erikssons, i en intervju i Norrländska Socialdemokraten rörande ett samtal med företaget Setra:s vd för något år sedan. P-O Eriksson är Centerpartisten som blev Landshövding i Norrbotten. Jutos Timber är ett sågverk med 15 anställda. I Teurajärvi bor runt 60 personer.

När Sandvik meddelade att man flyttar sitt huvudkontor till Stockholm och i går förkunnade att 400 jobb ska bort kommenterade Gävleborgs landshövding det hela så här i Arbetarbladet:

Inte. Ett. Enda. Ord. Från vår landshövding. Barbro Holmberg är tjänstledig, men var är hennes ersättare? Rollen som landshövding blir vad man gör den till. Nu om aldrig förr är tid att fylla den med innehåll. Den har stått tom och ihålig länge nog.

Gästrikland och Gävleborg behöver mer än anonyma, anemiska politiker och en frånvarande landshövding. Vi behöver politiker som slåss, som hörs, som kommer med konstruktiva, konkreta och innovativa förslag kring hur regionen ska kunna lyftas. Potentialen är enorm. Men vad tänker ni göra för att potentialen som finns i regionen faktiskt realiseras? Hur ser er plan ut för att göra ett i grunden mycket attraktivt område än mer attraktivt? Vad tänker du, Ulla Andersson göra? Vad vill du, Anders W Jonsson? Bodil Ceballos? Carina Blank? Lili André? Peter Kärnström? Tomas Tobé? Hans Backman?

Det är dags att ta strid för regionen. Det har det varit länge.

Så. Ge oss svar på denna fråga; vad, exakt, tänker ni göra, Ulla Andersson, Anders W Jonsson, Bodil Ceballos, Carina Blank, Lili André, Peter Kärnström, Tomas Tobé och Hans Backman? Vi är många som vill veta.

Ni får 2000 tecken var på ledarsidan. Ni förväntas skriva själva, era egna ord om era visioner och konkreta förslag. Svar som luktar centralt formulerad partipropaganda kommer refuseras.

Texten skickar ni till jenny.wennberg@arbetarbladet.se

Med vänliga hälsningar:

Mer läsning

Annons