Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoho? Hallå?

Vad vilja Socialdemokraterna? Var är Socialdemokraterna? Var är du Mona Sahlin?

Annons

En hel svensk ekonomi är på fallrep, en nation av arbetslösa ser ut att bli ditt folk.

Var är Socialdemokraterna? Varför så tysta Socialdemokraterna? Ingen som vet, ingen som vet...

Politik är att vilja. Vad Socialdemokraterna vill just nu, vad de hade gjort som de borgerliga partierna inte gör, det är höljt i dunkel.

Trots att den borgerliga regeringen inte har en politik, trots att allt talar till oppositionens fördel just nu finns inte ens tillstymmelsen till en politisk opposition värdig namnet.

Vad alternativet till apatin och passiviteten som präglar den borgerliga regeringens agerande är vet vi inte, för det finns det inte någon som berättar för oss. Kanske är det till och med så illa ställt att det faktiskt inte finns något alternativ. Att tystnaden från den röd-gröna sidan beror på att de precis som regeringen inte har någon egentlig politik för arbeten och en förbättrad ekonomi att bjuda sin nation på.

I ljuset av det ekonomiska läge och den massarbetslös som är att vänta blev gårdagens utspel från oppositionen om 6 miljarder till landets ungdomar därför löjeväckande. För vad S, V och Mp ägnar sig åt är att ge nationen kakor när den inte ens har barkbröd att äta.

Val vinner bara de som förtjänar. Det är snart 2010. Och som oppositionen agerar just nu, förtjänar den inte förtroendet att styra Sverige.

Mer läsning

Annons