Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hycklandekatolicism

Annons

En spökbrigad vandrade genom teverutan, det var biskopar och präster i procession i ett rikligt pyntat och dekorerat kyrkorum. Efter sig lämnade de en unken doft av pedofili, våldtäkter, sexuella övergrepp och stinkande skenhelighet.

En tv-dokumentär skildrade en skandal i den amerikanska utposten av katolska kyrkan. Tusentals barn våldtagna av präster, tusentals oläkta sår, tusentals vaga ursäkter och så påvens teologiska exegetik, mumlande och hummande.

Han tror sig vald av himlen och placerad på den heliga stolen av Gud fader själv. Där sitter han, draperad i guldskimrande klädnader, omgiven av hukande underdåniga; alla män. Jesus skulle vänt sig bort, i vrede.

Påven har överseende med präster som våldtar och utnyttjar små barnkroppar, några beklagliga övertramp bara. Betala skadestånd, sitt ner i biktstolen, och så går vi vidare. I tv-dokumentären spatserade en av de vedervärdiga mot nya himmelska uppgifter. Han tyckte synd om sig själv.

Påven förlåter pedofilen och våldtäktsmannen men utestänger den brasilianska mamma som sände sin nioåriga dotter till abortkliniken, gravid med tvillingar efter att ha våldtagits av styvpappan. Hon hade inte överlevt förlossningen.

Vatikanen bannlyste abortläkaren och modern, men styvpappan är välkommen till kyrkan, efter bikten. Påven lämnar alltid plats för en våldtäktsman till, ännu en pedofil och alla skenheliga syndare. Det är vämjeligt.

Mer läsning

Annons