Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italienska grupplekar

Några italienska tidningar, som ännu står fria från Berlusconi, rapporterar ivrigt om premiärministerns galanta fester, dekorerade med vackra unga kvinnor, beställda eller inringda av regeringschefens närmaste medarbetare.

Annons

Detaljerna är parodiskt exakta; en halvnaken, onykter tjeckisk premiärminister, som konfronterad med bilderna erkänner: ”Det där är jag”. I dunklet skymtar Berlusconis kvinnliga gäster. Lätt och ledigt klädda, kanske på väg till ”stora sängen”, en gåva från dåvarande president Putin. I den sängen ivrig verksamhet.

När de aktiva vilar ut sjunger premiärministern för alla och visar en video från ett besök hos president Bush. Uppsluppen stämning.

Men Berlusconi viftar bort allt; jag har aldrig betalat för prostituerade. Jag får vem jag vill, gratis. Han skyller på kommunister, socialister och journalister som smutsar ner det offentliga rummet. Spalterna dynghögar, men ministern ren, obefläckad, oskyldig.

Allmänheten skyndar till valurnorna för att visa sin uppslutning; brakseger i EU-valet. Väljarna är förlåtande, som alltid. En viss vana vid unga flickor i Berlusconis tidningar och tv-kanaler. De lutar sig ofta fram mot kameran.

Vittnen berättar om orgier, gruppsex, Berlusconis besatthet och avancerade sexuella lekar. Samtal till kopplare och förmedlare av sexuella tjänster har avlyssnats. Åklagare, på jakt efter den italienska juridikens främste fiende, släpper några detaljer här och där.

Regeringsarbetet förefaller nedprioriterat. En resa till FN:s generalförsamling ställs in, regeringschefen engagerad på annat håll, närmare bestämt av ett besök i byn Melezzole. I bakgrunden deltagarna i gårdagens grupplekar i Putins säng.

Vid G8-mötet förra veckan lade Obama sin hand på Berlusconis axel. Tolkning pågår; förstående eller en diskret reprimand?

Under tiden, i en annan del av Rom, sägs påven och hela katolska kyrkan ha tröttnat. Det kan bli avgörande. Men Italien förblir gåtfullt.

 

Mer läsning

Annons