Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart ni ska ha 24 000 kr

/
  • Uppropet för högre ingångslöner för sjuksköterskor fortsätter.

Annons

Sjuksköterskeuppropet fortsätter. På Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt lägger talespersonerna för löneupproret "Inte under 24000" ut texten rörande varför sjuksköterskornas ingångslöner skall höjas. Det är bra. För situationen är sådan inom vården att föra låga löner, inte är något vi har råd med inom vården.

Numera är rapporterna om stundande brist på sjuksköterskor vid landets sjukhus ett lika säkert vårtecken som vitsippor. Den här våren är inget undantag. En undersökning från Sveriges kommuner och landsting visar enligt Ekot att fyra av fem landsting och regioner bedömer att det är svårare att hitta personal i år än vad det var förra året. Ekot har tidigare även rapporterat om att vissa erbjuder 20 000 kronor i veckan för de som väljer att jobba under sommaren.

Brist på personal betyder inställda operationer och stängda vårdavdelningar. Brist på personal betyder också omänskliga arbetsvillkor och risk för vårdskador.

I Sverige dör årligen 3000 människor av vårdskador. Av alla de som vårdas i landet, drabbas 100 000 av vårdskador. Det är siffror som förskräcker. Det handlar dessutom om skador och dödsfall som skulle kunna undvikas. Dålig hygien, trånga utrymmen, felaktig medicinering, exemplen är många på vad som kan gå fel. Och ju stressigare och sämre strukturerad vård, desto högre risk för att fel begås och att du eller någon du älskar kommer till skada eller till och med dör.

Svensk vård dras i dag med strukturella problem. Ett av dem är att sjuksköterskor och läkare inte i alla delar arbetar med vad de borde arbeta med. För tyvärr är det så att vissa kategorier av personal inom vården minskats. Undersköterskor och medicinska sekreterare varandes två av dessa yrkeskategorier. Det betyder också att sjuksköterskorna övertagit arbetsuppgifter som tidigare utförts av undersköterskor, och att läkare tvingas lägga mer tid på administrativt arbete. Ett resursslöseri och en undvikbar strukturdumhet inom svensk sjukvård, som borde vara relativt enkel att korrigera.

För det är inte rimligt att våra gemensamma resurser används på det här sättet och att skattefinansierade organisationer är undermåligt organiserade. Så till den milda grad att medborgarna tvingas hålla tummarna under sommaren för att inte bli sjuka och gör klokt i att planera graviditet så att förlossningen kan ske under annan tidpunkt än under sommaren.

Vi och vården klarar oss inte utan sjuksköterskorna och inte heller utan undersköterskor. Sjuksköterskornas förhandlingsläge är starkt. De unga människor som nu utexamineras har med rätta förväntningar på sina framtida arbetsgivare. De vet sitt värde, de vet vilken avgörande roll de har i sjukvården, och de ställer krav.

Krav som gynnar oss alla på sikt.

För lyckas vi inte göra vårdyrkena till attraktiva yrken, stundar en mycket dyster framtid för oss alla.

Mer läsning

Annons