Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstapel lustigkurre

" Det har varit några misshandelsbrott också, ett lite mer ovanligt är ett fall där en äldre man i Tierps kommun återigen har blivit misshandlad av sin våldsamma yngre sambo / särbo (det varierar…) Hon plussade på med att skära sönder alla fyra däcken på hans bil också. Ett passionerat förhållande som håller polisen och sjukvården sysselsatta!"

Annons


Så här skriver polisen i Tierp i sina veckosammanfattningar som finns tillgängliga på polisens hemsida. Sammanfattningar signerade av inspektör Bertil Carlsson.

Hos polisen i Tierp är det tydligen ok att göra sig lustig över något som i grunden handlar om tragik.

Mellan raderna kan utläsas en ohälsosam cynism och föraktfull människosyn. Uppenbarligen är vissa brottsoffer inte lika mycket brottsoffer som andra. Och fulla 14-åriga brudar, de skall tydligen mest vara glada och tacksamma över att de inte råkar illa ut. Även om polisen förvisso tillägger att man inte skall langa alkohol till barn.

Att det finns något fel i att skriva på det sätt Bertil Carlsson gör i veckosammanfattningarna tycker uppenbarligen vare sig Bertil Carlsson eller någon annan inom polisen. Tyvärr.

Men det ÄR fel. Och det handlar om ord som skjuter förtroendet för polisväsendet i sank ytterligare.

 

 

Mer läsning

Annons