Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontakter, kontakter, kontakter?

Annons

Det handlar om kontakter. Tyvärr.

Om du är anställningsbar eller inte avgörs till en inte obetydande del av vem du känner. Brett kontaktnät, goda förutsättningar att hitta en anställning. Få kontakter, sämre förutsättningar.

Och när en arbetsmarknad är beskaffad på det viset riskerar väldigt många förmågor gå förlorade. Trots kompetens, trots ambitioner och trots arbetsvilja.

Ett exkluderande sätt att rekrytera på som ställer väldigt många människor utanför arbetsuppgifter de är mer än väl lämpade att utföra. Vilket inte minst försätter individer som inte redan har ett starkt fäste på arbetsmarknaden eller ett stort socialt nätverk i en prekär situation.

Enligt forskare vid Socialforskningsinstitutet annonserar arbetsgivare för att de inte har någon att ringa till. Vilket förvisso säkerligen är sant i vissa fall. Trots att det framstår som väldigt fattigt att inte vilja se vilket utbud av arbetskraft som egentligen finns.

Däremot visar också statistiken att det lönar sig att själv ligga på. Av de 403 000 anställningarna som gjordes mellan det andra och det tredje kvartalet i år var 103 000 resultatet av den arbetssökandes direktkontakt med arbetsgivaren.

Klart är att samhällets stödfunktioner är nödvändiga. Men lika välgörande vore det med arbetsgivare som vågade söka anställda utanför sin egen komfortzon, med ett öppet sinne även för de som inte från början välsignats med ett jobbgivande nätverk.

Mer läsning

Annons