Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryssa nr 21

/
  • Vill ha röster. Fackordförande på Leaf, Wellington Ikuobase, har under den här valrörelsen bedrivit personalvskampanj.

Annons

I valrörelsen 2010 har personvalskampanjerna en naturlig plats. Genom ett kryss kan väljaren förändra de av partierna fastslagna listorna. En möjlighet till inflytande över partierna allt fler svenskar tar.

Genom ett personkryss kan du lyfta någon du anser bättre representerar dig än de individer partierna valt att sätta på valbar plats på valsedlarna.

En av alla de som drivit personvalskampanj under den här valrörelsen är Wellington Ikuobase, fackordförande på Leaf i Gävle.

Själv träffar jag honom en solig höstdag i Gävle utanför Folkets Hus. Jag har sett hans valbroschyrer och kontrasten mot verklighetens Wellington Ikuobase är slående. För om det är en kostymstram man med bister uppsyn som mött mig i broschyrerna är det en sprudlande människa i lediga kläder som möter mig med ett vänligt leende där utanför Folkets Hus.

Wellington Ikuobase är fackets representant. Han tycker det är dags för LO:s medlemmar att få en röst i riksdagen. I det här fallet handlar det om en röst som bland annat vill försvara arbetsrätten och a-kassan.

Det är svårt att inte sympatisera med Wellington Ikuobase. Hans fackliga engagemang och politiska ambitioner handlar om en vilja att göra bättre som formats i den verklighet där nedskärningar, bemanningsföretag och en slaktad a-kassa är en del av vardagen.

Wellington Ikuboase är inte en tillrättalagd politisk broiler. Hans resa mot riksdagen började när han för 20 år sedan kom till Sverige från Nigeria, han har jobbat hårt och engagerat sig fackligt. Sedan tre år är han fackklubbsordförande på Leaf på heltid.

Ikuobases entusiasm och driv är påtagligt närvarande. Det här är inte en ljummen strateg som ser en plats i riksdagen som ett karriärkliv. Det här är en man som ber om ditt kryss för att kunna förändra.

Wellington Ikuobase står inte på valbarplats på Socialdemokraternas riksdagslista. Av partiet har han placerats på plats 21. För att ta sig in i riksdagen och bidra till att lyfta den svenska arbetsrätten och strida för vår a-kassa och sjukförsäkring behöver han 5 600 kryss.

Så, om du vill ge Wellington Ikuobase och den svenska arbetsrätten ditt stöd, kryssa nummer 21 på Socialdemokraternas riksdagslista på söndag.

Mer läsning

Annons