Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjuka frågor. Hårda poliser.

Annons

Attityd- och bemötandeproblem inom polisen, det är namnet på en utredning om hur polisen ska ta sig vidare i sitt arbete med att hyfsa attityderna och bemötandet av varandra och medborgarna.

De 53 sidorna utredning är ojämn läsning. Rapporten är, i de delar som handlar om de tre län som undersökts, Skåne, Östergötland och Gävleborg, delvis mycket underlig. När rapportförfattarna kommenterar arbetet i Gävleborg rörande etik och yrkeskultur benämns dessa frågor exempelvis som ”mjuka” frågor, trots att rapportförfattarna i sina slutsatser konstaterar att det brottsbekämpande arbetet riskerar bli lidande om allmänhetens förtroende sviktar, vilket delvis är direkt kopplat till just etik och yrkeskultur. Vad som skulle göra dessa frågor till ”mjuka” frågor är därför i det närmsta obegripligt.

Men det blir än märkligare. Som en förberedelse inför resan till Gävleborg skriver rapportförfattarna ut materialet som skickats till dem via mail, vilket resulterar i en decimeterhög pappershög. Med denna decimeter som grund kommer rapportförfattarna fram till följande slutsats: ”Det illustrerar en tilltagande papperssjuka i offentliga verksamheter som numera hanterar det mesta genom att skriva dokument av allehanda slag. Vi kan inte låta bli att ställa oss frågan om det är nödvändigt. Vem orkar läsa allt detta?”

Och så fortsätter det rapporten igenom. Fluffiga formuleringar och ogrundade konstateranden staplas på varandra.

Ända fram till slutsatserna. Som däremot är både intressanta och uppenbart väl förankrade i fakta och tidigare forskning på området.

Det är också förslagen rörande åtgärder, där bland annat rekryteringen till landets polisutbildningar föreslås förändras och de akademiska inslagen i utbildningen stärkas.

Självklarheter på många sätt. Eftersom vem som blir polis också i slutändan påverkar hur verksamheten ser ut. Och i det avseendet är polisväsendet i dag en yrkeskår vars sammansättning skulle tjäna på att bättre spegla det samhälle man verkar i.

Vilket på lång sikt också skulle bidra till att förändra de attityder som i dag skadar både arbetet och allmänhetens förtroende.

Mer läsning

Annons