Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysig mage

Går in hos the Sartorialist, en av nätets härskare när det gäller mode, en av de som fotar människor på gatan och deras kläder och som inspirerar modeintresserade på samtliga kontinenter.

Annons

Och där ligger den. Inlägget som handlar om bilden i det amerikanska magasinet Glamour på en 20-årig modell vid namn Lizzie Miller med mysig mage. En bild och ett reportage som ser ut att göra det senaste numret av Glamour till ett av de mest säljande genom tiderna.

På the Sartorialists blogg finns 509 kommentarer på ämnet ifråga i skrivandets stund.

En mage. En helt vanlig mage placerad på sidan 194. Det är vad som givit upphov till all uppståndelse. Svältfödda på det naturliga och oretuscherade, förfärade över det naturliga och oretuscherade, förtjusta, äcklade, skälen till massrusningen efter Glamour är förunderliga. Eftersom den där magen går att se i vilket omklädningsrum som helst världen över. Eller i spegeln.

Vi är så vana vid det onaturliga att det naturliga blivit onaturligt. Skruvad kroppsuppfattning, ideal, en ständig diet av manipulerade kroppar som gör årets första besök på badstranden till en chock. Det är antagligen också bara därför underhudsfett på sidan 194 i Glamour kan bli en storsäljare. För att vi är så ovana vid att konfronteras med en helt vanlig kropp i modetidningar att det hela blir till något extraordinärt.

Tyvärr är det också därför vi inte kan förvänta oss en förändring. För det går inte att slå försäljningsrekord med det naturliga mer än en gång. Och modetidningar handlar trots allt om eskapism. Inte om att ge oss det vi kan se varje dag i vår egen vardag.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons