Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namn&nytt

Ann-Margret Knapp tycker att det är ”olämpligt” att en hög chef uttrycker oro och frustration över det ekonomiska och medicinska tillståndet i landstinget.

Annons

Några sammanfattade självklarheter, som sändes ut i ett brev till medarbetarna, borde inte spridas i en vidare krets säger Knapp, om hon är rätt tolkad.

Den som tolkar hennes egna uttalanden kan känna en viss oro inför synen på medarbetares rätt att hysa åsikter som kanske inte helt överensstämmer med landstingsledningens. Men också chefer har rätt att offentligt uttrycka sig om den verksamhet hon eller han är ansvarig för. Knapp verkar föredra tystnad och diskretion.

Inför landstingets usla ekonomi och ledningens förlamande passivitet kan man i stället säga att det är varje chefs plikt att peka på konsekvenserna av ”en för stor kostym...och att säkra kvaliteten i vården”.

Några hundra miljoner måste hämtas hem, ännu oklart hur. Chefgruppens förslag förvandlades till makulatur och frågan måste ställas: Är det möjligt att upprätthålla en hög medicinsk nivå också när det fattas 150 miljoner nästa år, och kanske en halv miljard om några år?

n n n

Tobias Krantz, en välutbildad politisk gråmelerad teknokrat blir ny högskoleminister. En lika spännande utnämning som handelsminister Eva, nånting.

Krantz kan ses som en blivande kompanichef under major Björklund, utan dennes militära preferenser och erfarenheter. Det går också att säga att Krantz är en typisk folkpartist, mer spännande än så här är inte dagens karriärliberaler.

Björklund kunde utsett en kvinna, men valde en broder. Det var väl typiskt.

Mer läsning

Annons