Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätpatriarkerna på Flashback

/

Annons

Judesvin”, ”horifiering”, ”dumfittor”. Så benämner Joel Ankar judar och kvinnor i sina inlägg på Flashback. Joel Ankar, politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Europaparlamentet och jurist, som i veckan fick sparken efter Aftonbladets granskning av Flashback och Ankars och andras förehavanden där.

Aftonbladet har tillsammans med Researchgruppen avanonymiserat delar av nätpatriarkatet på nätforumet Flashback. De män, för det handlar först och främst om män, som sitter och skriver ut sitt hat mot minoriteter och kvinnor. Ett viktigt initiativ till samhällsdebatt om ett fenomen som juridiskt och polisiärt inte tycks tas på sitt fulla allvar.

Sverigedemokraten Joel Ankar har efter att ha avslöjats hävdat att han sedan sitt senaste inlägg daterat 2014, mognat så mycket som människa att han inte längre hyser de åsikter han på Flashback i skydd av anonymitet så ivrigt delat med sig av. Åsikter som bland annat följande:

”Abortmotståndare är en sorts människor som verkligen kan reta mig till vansinne. Gapiga kärringdjävlar som slåss med näbbar och klor för sin rätt att döda ofödda barn efter att de erbjudit sina stinkande avloppshål till allsköns oskyddade kukar.”

”Dagens kvinnofrigörelse (horifiering) är en styggelse i moder jords ögon, den syftar enbart till att legitimera horbeteende där kvinnor dricker sprit som män, horar runt som män och nu gud förbjude kan avliva små barn för att det inte passar just nu etcetera. Såna slynor förtjänar att själv ha blivit aborterade.”

Ankar fortsätter:

”Om man inte är beredda att föda och fostra ett barn skall man inte vara så djävla pigg på att knulla utan skydd. Hur ofta är det inte som tjejen inte bryr sig ett skit om kondom? Jag har fan fått kasta bort brud­djävlar som, efter att dom legat och sugit kuk en stund helt utan förvarning gränslat en och styrt in kuken utan en tanke på kondom.

Vissa dumfittor verkar ju helt klart föredra ”barebacking”…spänningen antar jag…”

Joel Ankar är inte ensam om sina åsikter på Flashback. Det Ankar skriver, är snarare representativt för innehållet på forumet. På Flashback sprids lögner, personuppgifter, hot, tips om droger, spekulationer kring dödsfall och hat. En enorm latrin, fylld med samhällets skit och den mänskliga hjärnans slaggprodukter.

Att Aftonbladet avslöjat användare har debatterats flitigt under veckan. Somliga hävdar att det handlar om att en granskning som äventyrar yttrandefriheten. Vilket är strunt. Yttrandefriheten är inte en absolut frihet. Den är grundlagsskyddad, men den har också gränser. En absolut yttrandefrihet, som tillåter exempelvis hets mot folkgrupp, hot och förtal, skulle innebära en yttrandefrihet som skapar ofrihet.

Aftonbladets granskning av Flashback är viktig journalistik. Inte minst eftersom rättsväsendets och polisens förmåga och intresse för att hantera nätbrott verkar vara mycket liten.

Och detta trots att människors rättigheter och frihet begränsas varje dag på forum som Flashback.

Mer läsning

Annons