Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slarva inte bort kompetensen

/

Läs detta: "Som tidigare kommunicerats befinner vi oss i ett utmanande marknadsläge, vilket i kombination med att vi strukturellt måste minska kostnadsmassan har föranlett dessa åtgärder".

Annons

Det är företagssvenska, ett pressmeddelande som handlar om att 150 anställda varslas om uppsägning. I korthet betyder meningen ovan att det går ganska knaggligt för Sandvik Coromant, därför måste kostnaderna ner, därför måste antalet anställda minska. Men. Samtidigt säger Sandvik att företaget behöver anställa. Fast helt andra personer än de som nu varslas. De varslade har nämligen inte den kompetens som företaget behöver. Företaget meddelar att förhandlingarna med facken kommer att inledas omgående.

Sandvik måste ställa om. Det är förståeligt. Det är sunt. Men det sunda och för framtiden smarta vore att använda sig av den arbetskraft som redan finns inom företaget för att ställa om. Använda sig av den arbetskraft som redan har en kunskap om, och hjärta för, företaget. Det smarta vore att lägga en hel del krut på internutbildning.

Det sker såklart en naturlig omställning i personalstyrkan i samband med pensionsavgångar och andra frivilliga avgångar. Men den som varit Sandvik trogen i många år och ännu har långt till pension bör få möjlighet till vidareutbildning inom företaget för att matcha den kompetens som företaget eftersträvar. Det skulle inte bara de anställda tjäna på, utan även företaget.

Läs även "Hur flexibelt är Sandvik?"

Mer läsning

Annons