Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta pruta!

Annons

Kvinnor söker ofta jobb de är överkvalificerade för. Har det visat sig. Kvinnor begär även lägre ingångslön än de borde. Har det visat sig. Nu senast i en undersökning genomförd av Fackförbundet Civilekonomerna.

Delar av problemet handlar om att kvinnor begär för låga ingångslöner säger Fackförbundet till Svenska Dagbladet. Möjligt. Men det finns också studier som visat att arbetsgivare är mer benägna att försöka pressa ner kvinnors lönekrav vid förhandling.

Och är det egentligen så konstigt att det är så? Att kvinnor begär för låga ingångslöner alltså? Nej.

Självkänslan som krävs för att stå på sig och inte vara tacksam över att någon vill anställa, kommer med en uppfostran som gör det okej att ta plats. Men flickor fostras till att inte ta plats. Och därför är det inte heller så konstigt att man inte hävdar sig vid löneförhandlingar.

Därför är de allt för låga initiala lönekraven inte ett individproblem. De är ett samhällsproblem.

För vad som krävs av unga kvinnor för att inte hamna efter när de väl kommer ut på arbetsmarknaden är att de ska kasta ut decennier av erfarenhet och pekpinnar, som är vad som i grunden återspeglas både i att söka jobb man egentligen är överkvalificerad för och att kräva för lite i ingångslön.

Det är okej att kräva sin rätt. Men det är något som man, eller snarare kvinna måste få lära sig från början.

Det går inte att friskriva samhället med hänvisning till individen i det här fallet.

För vi är trots allt bara en produkt av det samhälle vi växer upp i. Ett som uppmuntrar och accepterar killar som står på sig. Men skolar brudar in i en roll som tjänar dem illa på arbetsmarknaden.

Mer läsning

Annons