Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstädning

Annons

Marita Ulvskog, Pär Nuder, Bosse Ringholm, Lars Isaksson, Ulrika Messing och Britt Bohlins lämnar sina platser i Socialdemokraternas verkställande utskott. Några av de som i stället ser ut att ta plats är bland annat Ilmar Reepalu, kommunstyrelseordförande med stuns i Malmö och Carin Jämtin, oppositionsborggarråd i Stockholm. En uppdatering av partiets ledningscentral, den enhet som styr det dagliga, politiska fotarbetet mellan kongresserna. En uppdatering som ser ut att kunna bli lovande.

Det Socialdemokratiska partiet håller kongress i slutet av oktober. En kongress som fått namnet jobbkongressen. Antagligen för att understryka att det är en lite klokare Socialdemokrati som samlas 2009, så här ett år före valet. Ett parti som lärde sig en läxa 2006, som inte tänker låta bli att tala om jobben när jobben, eller snarare avsaknaden av dem, är det som förorsakar svensken mest huvudbry.

Det har hållits rådslag. Ett viktigt, inkluderande internt arbete efter år av toppstyrning. Nu är det dags att med grund i rådslagen besluta sig för vad Socialdemokraterna egentligen vill, vilken väg partiet ska ta in i framtiden på områden som utbildning, arbetsmarknadspolitik och miljöpolitik.

En ödesmättad kongress, eftersom det handlar om ett parti som förlorat både makten och väljarnas förtroende. Och som därför också måste visa att resultatet av den storstädning som genomförts faktiskt handlar om mer än en välpolerad yta.

Mer läsning

Annons