Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad hände?

/
  • Får gå. Vad är egentligen orsaken till att Maya Olsson frår lämna sin vd-post för Göransson Arena, undrar Jenny Wennberg.

Så här på håll framstår det hela som underligt.

Maya Olsson, utsågs i februari 2008 till vd för Göransson Arena. Ett och ett halvt år senare får hon sparken, med motiveringen att styrelsen inte längre anser sig ha förtroende för henne.

Annons

Monica Jacobsson lyckas inte klämma ur sig mer än ett ”Det är ledarskapet som brustit”. Något besked om vad som lett fram till denna brist på förtroende eller vad bristerna i ledarskapet egentligen handlar om ges varken medierna eller ens den sparkade vd:n själv, enligt egen utsago i Arbetarbladet.

Men hade styrelsen över huvud taget någonsin förtroende för Maya Olsson? En individ som utses till vd är inte i behov av en mentor. Vd blir den som är förmögen att leda, fatta egna beslut och som har mångårig erfarenhet av ledarskap på fickan. Det hade Maya Olsson. Men hon fick ändå en mentor, i form av Svante W Nordh, mångårig medlem i Sandvikens gubbklubb. Bättre än så kan man inte undergräva en vd och dennes ledarskap. Och lånar vi Maya Olssons ord i gårdagens Arbetarbladet blev resultatet också just detta:

– Det blev inte bra.

– Jag tappade min auktoritet och fick min roll desarmerad.

Mönstren är klassiska. Kvinnor får ibland chansen. Men sällan förutsättningar för något annat än att misslyckas.

Ledarstil som klassas som resultatinriktad, målmedveten och rakt på sak när det handlar om män, blir till besvärlig, otrevlig och snicksnack om brist på förmåga att hantera människor när det handlar om kvinnor. Och när det börjar blåsa snålt, då blir det inte sällan dags för offerfest med slaktad vd till huvudrätt.

Vad som skett i just det här fallet vet vi inte. För det avstår styrelsen för Göransson Arena AB från att redovisa. Ett mycket märkligt beslut eftersom man trots allt skickar ut ett pressmeddelande om att Maya Olsson fått sparken. Något har hänt. Frågan är bara vad.

Förhoppningsvis handlar det inte om samma trista strukturer som alltid, där ett starkt ledarskap blir till ett problematiskt ledarskap på grund av kön. Förhoppningsvis finns det långt mer godtagbara och sakliga skäl till att Maya Olsson i veckan fick sparken.

För det är okej att sparka en vd som inte presterar efter förväntan, som inte kan uppvisa de resultat som är önskvärda. Men det är inte okej att sparka en vd för att det råkar handla om en kvinna som gjort precis vad hon är satt att göra; leda.

Mer läsning

Annons