Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga samtal på lördag

Annons

Det som sker nu på lördag, på Folkets hus i Gävle, kan vara början. En början på en nödvändig förändring. Det kallas Socialistiskt forum och innebär samtal, debatter och seminarier om det allra viktigaste. Vad som har hänt med vårt samhälle, vår välfärd. Och, vad vi kan göra för att ta det tillbaka.
Det är livsviktiga samtal. Öppna, gratis och tillåtande för alla.

Socialistiskt forum har arrangerats i storstäderna i nästan tio års tid. Nu är det alltså dags för Gävle att arrangera sitt första forum. På programmet står bland annat en debatt mellan Anne-Marie Lindgren från Arbetarrörelsens tankesmedja och Johan Ehrenberg från ETC-tidningarna om begreppet socialism och vad vänstern kan göra för att utmana borgerligheten.

Det kommer att bli seminarier om ekologisk hållbar ekonomi, om Ship to Gaza, om det hårdnande klassamhället och avvecklingen av välfärden, om situationen på Afrikas horn, om systemfelen inom järnvägen, om motståndskamp på Nordirland och om kampen mot kvinnoförtryck. Bland annat.

Dessutom, representanter för såväl Vänsterpartiet som Socialdemokraterna diskuterar om vilka slutsatser de dragit efter att ha förlorat två val på raken. Och det är ju något man är nyfiken på att höra. Efter de senaste årens börskrascher och ökade klassklyftor borde vänstern ha öppet mål. Men, man lyckas ändå inte vinna val. Vad beror det på?

Det brukar sägas att förändring startar med samtal. På lördag kommer det att samtalas som aldrig förr om riktigt viktiga grejer. Spännande.

Mer läsning

Annons