Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opposition ska bilda koalition

Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet vill bilda en koalitionsregering efter valet 2010, enligt ett pressmeddelande från vänstern.

Annons

 Partierna är överens om att gällande budgetregler accepteras, uppger vänsterpartiet i pressmeddelandet.
Det inkluderar överskottsmål, budgettak och hantering av investeringar liksom riksdagens penningpolitiska mål samt riksbankens självständiga ställning.

Trots att man vill bilda en gemensam koalitionsregering efter riksdagsvalet 2010 kommer partierna att lägga fram egna valmanifest i valrörelsen. Däremot är partierna överens om att utarbeta en gemensam regeringsplattform.
Partierna kommer också att presentera en gemensam ekonomisk-politisk vårmotion 2010.

Partierna kommer att bilda fem arbetsgrupper som ska vara i gång vid årsskiftet och presentera sina resultat våren 2010.
En grupp för jobb och ekonomi, en miljögrupp, en välfärdsgrupp, en storstadsgrupp som ska motverka segregation och en grupp som ska hantera utrikes- och säkerhetspolitik.