Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen kan få igenom sin budget

Oppositionen inom landstinget lade i går fram ett eget budgetförslag för 2009.


– Det kan gå hur som helst eftersom vi har lika många mandat. Jag hoppas att vår budget går igenom, säger moderaternas oppositionsråd Patrik Stenvard.

Som Arbetarbladet tidigare berättat hade oppositionen bestämt sig för att begära återremiss av budgeten, vilket innebär att budgeten bestäms först i december. Syftet är att man vill ha tid att ta fram ett nytt budgetförslag efter den skattenivån som landstingsfullmäktige beslutatade om vid det senaste sammanträdet.

Inom Gävleborgs landstingsfullmäktige är mandaten jämnt fördelade mellan oppositionen och socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.

– Det är 37 mot 37. Vilken budget som vinner, hänger helt och hållet på László Gönczi, han har en vågmästarroll, säger Patrik Stenvard.

Samverkan för Gävleborg, det vill säga moderaterna, folkpartiet, centerpartiet, kristdemokraterna och sjukvårdspartiet sätter sitt hopp till den politiska vilden László Gönczi, tidigare miljöpartist.

12 december ska det avgöras vilken budget som ska gälla för landstinget Gävleborg 2009.