Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordentlig makeover för Kungsgårdens pizzeria

Det började med en skoluppgift – och slutade med en totalförändring av inredningen. Zaradesht Bekir, som äger Kungsgårdens pizzeria, nappade direkt på Västerbergelevernas förslag.


– Jag hade aldrig kommit på att man kunde göra så här, säger han.

Den murriga pizzerian med gardinkappor och takplafonder är ett minne blott. På Kungsgårdens pizzeria hänger numera moderna knalliga lampor, gardinerna är utbytta och borden har dukar och blommor.

Och största förändringen: en soffgrupp med storbilds-tv har flyttat in.

– Folk som kom hit och hämtade pizza förut brukar stanna och äta nu. Alla säger att det blivit mycket bättre, säger Zaradesht Bekir.

Det var i februari som tre elever från Västerbergs folkhögskolas linje ”textil och form” började titta på pizzerians inredning.

Deras skoluppgift var att ge förslag på hur man kunde inreda pizzerian på ett nyskapande och roligt sätt som samtidigt passar både kunderna och miljön.

Ett par månader senare fanns det två förslag och Bekir nappade direkt på det ena.

Det kostade en del att göra alla förändringarna, men Bekir tycker att det har varit värt det.

– Det har varit värt det, absolut. Jag har ju jobbat här i tio år och man blir hemma- blind. Jag skulle aldrig ha tänkt på att göra så här. Jag är jättenöjd.

Före:

Efter: